Dolar 32,8475
Euro 35,1243
Altın 2.428,54
BİST 10.486,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 23°C
Açık
Bayburt
23°C
Açık
Per 24°C
Cum 24°C
Cts 24°C
Paz 22°C

Bayburt’ta Bayramlaşma Geleneği Tuzcuzade Mahallesinde Gerçekleşti

Bayburt’ta Bayramlaşma Geleneği Tuzcuzade Mahallesinde Gerçekleşti
17 Haziran 2024 19:04
A+
A-

Bayburt’ta kültürel bir değer olarak yaşatılan bayramlaşma geleneği halkın ve protokolün  buluşma adresi Tuzcuzade Mahallesi oldu.

Bayburt protokolü ve vatandaşların bir araya geldiği bayramlaşma törenine  katılan Belediye Başkanı Mete Memiş, tüm vatandaşların bayramını tebrik ederek  “Bayramlar bizlere bayram gibi ama İslam coğrafyasında Müslümanlara, Türklere  bayram yaptırmıyorlar. Onların bayramları her zaman buruk geçiyor. Gazze, Filistin, Doğu Türkistan, Kerkük  hep mahzun.  Şunu biliyoruz ki o  zulümleri yapanlardan daha çok  üretemezsek, onlardan daha yüksek teknolojiyi üretim sahip olmazsak biz her bayramı buruk geçireceğiz. Göz yaşlarının aktığı yerler Müslümanların, Türklerin yaşadığı yerler olacak. Allah’tan duamız bizlere daha çok çalışma gücü versin ve zulmedenlerden daha çok çalışıp daha çok üretelim. Bu vesileyle hepinizin bayramını tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Kuranı Kerim tilaveti ve duaların edilmesiyle sona eren programa Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, İçişleri Eski Bakanı Ülkü Güney, Milletvekili Prof. Dr.  Orhan Ateş, Belediye Başkanı Mete Memiş, Cumhuriyet Başsavcısı Huzeyfe Yücedağ, İl Emniyet Müdürü Nihat Uzun, İl Jandarma Komutanı Albay. Dr. Talha Övet, Ak Parti Bayburt İl Başkanı Turgut Çalışkan, İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Şahin, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

  1. BAYBURT KALESİ dedi ki:

    Bu geleneksel bayramlaşma törenlerini ,geriye dönük 20 yıl önce ne konuşulmuşsa, bugünde aynısı, bu toplantılardan , Bayburt’u yakından ilgilendiren, ortak akılın oluştuğu kararlar, bir manifesto çıkmalı , vatan,millet,bayrak ,güzel ve manevi bir gelenek edebiyatı, Bayburt güzellemeleri, fasa,fiso lütfen Bayburt’u kurtarın, acil alınması ve uygulanması gereken iradeyi ortaya koyunuz.. Bayburt her konuda dökülüyor.. Hayırlı bayramlar..