Dolar 32,8377
Euro 35,2745
Altın 2.461,78
BİST 10.680,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 24°C
Açık
Bayburt
24°C
Açık
Cum 24°C
Cts 24°C
Paz 22°C
Pts 23°C

Bayburt’ta Emekli Konutları 2024 yılında teslim edilecek mi?

Bayburt’ta Emekli Konutları 2024 yılında teslim edilecek mi?
21 Haziran 2024 19:33 | Son Güncellenme: 21 Haziran 2024 19:35
A+
A-

Bayburt’ta şehir merkezi Şingah Mahallesinde TOKİ tarafından 2019 yılında yapımına başlanan 263 adet Emekli Konutlarında inşaat seviyesi yüzde 75’e ulaştı. Hak sahipleri konutlarının ne zaman teslim edileceğini merak ediyor.

Şingah Mahallesinde Şehit Osman dağının eteklerinde yapımı başlayan konutlarda yapılan proje değişikliği nedeniyle bazı blokların yer değişikliği yapılması nedeniyle tamamlanma süresi de 2024 yılına uzatılmıştı.

Çalışmaların devam ettiği konutlar, Haziran ayının sonuna gelindiği şu günlerde inşaat seviyesinin yüzde 75 oranında tamamlandığı yetkililer tarafından belirtildi. Kasım ayında teslim edilmesi hedeflenen konutlarda en önemli sorunlardan birisinin ise alt yapı çalışmaları olduğu ifade ediliyor. Hak sahibi olan emekliler 2024 yılı sonunda dairelerini teslim almak için çalışmaların biran önce tamamlanmasını merakla bekleyecek. Ancak coğrafi şartlar ve iklim şartları göz önüne alındığında konutların teslimatının 2025 yılına kalabileceği tahmin ediliyor.  

Bayburt Belediyesi tarafından arsası verilerek yapımı TOKİ tarafından başlatılan Emekli Konutları toplam 14 bloktan ve 263 daireden oluşuyor. Kullanım alanları 60 metrekare olan daireler 2+1 planına göre yapıldı. Konutların bulunduğu alanda ayrıca cami ve sosyal mekanlarda yer alacak.

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

  1. bayburtlum dedi ki:

    hangi proje hızlı ilerlediki .kopmu ,hava alanımı ,100bin sosyal konutmu emekli tokimi.kentsel dönüsümmü .pardon biri çok hızlı ilerledi belediyenin kimsein haber i olmadan tanıdık esdost akraba nın haberi olduğu belediyenin aslı isi olmayan konut edindirme iyi hızlı ilerliyor.sessiz hızlı bir basarı.100bin konutta o belidiye zamanında bayburt a hak verilmisti 5yıl önce.

  2. Vatandaş Rıza dedi ki:

    Haber güzel.. Teşükkerler Bayburt Medya.. Malesef diğer her işte olduğu gibi bu işte sürüncemede. yalnız benim bakışım farklı. Bu alana yeni bir okul olmalı. TOKİ konutları ile Sıla Kent Konutları arasına bir okul artık ihtiyaç. Her ne kadar adı emekli konutları olsa da orada emeklinin oturacağını düşünmüyorum. genelde emekliler adına çocukları aldı.

  3. Hakan dedi ki:

    Havaalanı inşaatı kaç senedir bitmedi kop tüneli bitmedi sahipsiz memleketin bitmeyen çilesi

  4. Murat dedi ki:

    Ama iş başka illere gelince bizden daha ağır kış geçiren yerlerde 9 ayda şehir kurup teslim ediyor devlet havalimani da yalan oldu ne olacak denetim yok nasıl olsa her seçim oy veriyoruz ne gerek varki hizmet te

  5. Vatandaş dedi ki:

    Altyapı çalışması dediğin 2024 yılındaki bu devletimiz için çocuk oyuncağı olsa gerek.
    Geç açılması için Başka birşey mi var ?

  6. Özgür Aydın dedi ki:

    Ne kadar insanların aklıyla alay eder gibi yoruyorsunuz ya yok coğrafi şartlar yok proje değişikliği Bayburt’ta doğru düzgün ilerleyen ne var ki herşey baştan sağma ve çok ağır ilerliyor bizde inandık bravo bizden en az 7 8 tane coğrafi şartları ağır iller var herşeyi geçtim Rusya’da hayat nasıl ilerliyor bahaneye sığınmaya gerek yok bayburt çok yavaş gelişiyor