Dolar 32,8335
Euro 35,2458
Altın 2.455,33
BİST 10.680,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 24°C
Açık
Bayburt
24°C
Açık
Cum 24°C
Cts 24°C
Paz 22°C
Pts 23°C

Kaleardı Mahallesi yolu geçici olarak trafiğe açıldı

Kaleardı Mahallesi yolu geçici olarak trafiğe açıldı
19 Haziran 2024 16:00
A+
A-

Bayburt’ta 2023 yılının Ağustos ayında araç ve yaya trafiğine kapatılarak tehlikeli kayalardan arındırma çalışması başlatılan Kaleardı Mahallesi yolu, bir süre önce geçici olarak trafiğe açılmış olsa da hala yolun açıldığını bilmeyen vatandaşlar var.

Yaklaşık bir yıl önce şehir merkezinden Kaleardı Mahallesine giden yolun bir bölümü yol güzergahındaki dağ yamaçlarında tehlikeli kayaların kırılması için AFAD tarafından araç ve yaya trafiğine kapatılarak çalışmalar başlatılmıştı.

Uzun süren çalışmalar nedeniyle mahalle sakinlerinin tepkilerine de neden olan yol yaklaşık bir ay önce geçici olarak trafiğe açıldı. Özellikle araç sahipleri bir yıla yakındır şingah mahallesi güzergahını kullanarak Kaleardı Mahallesi istikametine gidiyorlardı.

Bir süre önce yolun araç trafiğe açıldığını bilmeyen birçok vatandaşın olduğunu belirten mahalle sakinleri, açılan yolda sürekli toz meydana geldiğini de dile getiriyorlar.

 

 

 

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

  1. Zehra Yılmaz dedi ki:

    Bayburt ta köy yolları berbat durum da çukur kaynıyor yolları bilmeyen ler mesela biz lastik gitti yazık değilmi yapılan Bir iş yol oda Yok yazıklar olsun

  2. BAYBURTLU dedi ki:

    Kaleardı Mahallesine giden yol çevresinde yaklaşık bir yıl süren bir çalışma yapıldı.
    Kimin aklıydı bilemem.
    Yıllardır bu yoldan gidip gelirim bir taş düştüğünü, tehlikeli bir durumun olduğunu görmedim duymadım.
    Onca masraf,onca çile sonuçta eski halinden çok daha berbat bir durum ortaya çıktı. AFAD, bu yeri AFET görmüş bir hale getirdi.
    Şu anda yola baksam rezalet, ağaçlara baksam felaket, koruma demirleri yerle yeksan olmuş, dağa baksam heyelan olmuş gibi çok kötü bir manzara…
    Yazık çok yazık…

  3. aydın aydın dedi ki:

    Bu tamamen müteaahhitin para kazanması için yapılmış bir proje.Kaleardı girişinde yapılan kırım çalışmaları planlıydı ancak çarşı istikametinde Bent hamamı yakınlarında yapılan çalışmalar tamamen doğaçlama yapıldı.Laz müteaahhit sadece ahkam kesiyor,yolu açmış da bilmem ne de,nerede yetkililer.Niçin çıkıp biri bir açıklama yapmadı şimdiye kadar.Yapılan istinat duvarı ve su deposu kimsenin dikkatini çekmiyor mu,bu nasıl bir işçilik?Özetle yol eski halinden daha tehlikeli bir hal almış,Bayburtlu yetkililier bu konuda sınıfta kalmış,vatandaş mağdur olmuş,olan yine ne yazık KALEARDINA olmuş.

  4. Malik dedi ki:

    İnsanları 1 senedir mağdur edip de mağduriyeti giderme şekli bu olmamalı. Açılan yolu bırakın Bayburt’un cadde dahil olmak üzere tüm yolları rezil bir durumda, her yer çukurlarla dolu. Şehirde bir tane yürüyüş yolu var o da yeni köprülerin yığıntılarıyla dolu. Bu bahsettiklerim bir şehri yansıtan tek merkezden ibaret. Allah’tan 3-5 caddemiz, merkezimiz yok. Bu nasıl bir zihniyet anlam verilemiyor. Ye kürküm ye devrinin acı sonu bizlerle.

  5. Hakan dedi ki:

    Ne kadar saçma bir iş ne kadar ayıp yahu bu şehrin insanına bu yakışıyor mu ? Neredeyse 1 senedir şu işi bitirememek ne demek ? Taş köprüyü de geçici açtılar aylardır bu projeler nasıl bitirilemez ?? Yay köprüleri öylece duruyor ?? Bu memlekete bu insana bu reva mıdır bir Allah ın kulu sesini çıkartmaz mı ?? O kadar oy veriliyor mükafatı bu mu ?? 12 senedir kop tüneli bitirilmiyor , vauk dağı tüneli aynı senelerdir ses Seda yok şehirden geçen ana yoku söküp söküp baştan yapıp duruyorlar tek bir faydalı iş yok bu millete reva görülen bu mu ?? Vicdanınız nasıl rahat ediyor yöneticiler ???

  6. serdar dedi ki:

    Bir memleketin insanı, insanında kaderi güzel olsun, ne diyim daha

    1. Mustafa dedi ki:

      Yerden göğe kadar haklısın Hakan bey. Fakat bizlerin haklı olması bir şey değiştirmiyor.yönetenler aynı aymazlık içinde bildiklerini yapıyorlar.Şehrin geri kalmışlığının ana sebebi de bu olsa gerek.