Dolar32,6636
Euro35,1256
Altın2.440,22
BİST10.310,53
AdanaAdıyamanAfyonAğrıAksarayAmasyaAnkaraAntalyaArdahanArtvinAydınBalıkesirBartınBatmanBayburtBilecikBingölBitlisBoluBurdurBursaÇanakkaleÇankırıÇorumDenizliDiyarbakırDüzceEdirneElazığErzincanErzurumEskişehirGaziantepGiresunGümüşhaneHakkariHatayIğdırIspartaİstanbulİzmirK.MaraşKarabükKaramanKarsKastamonuKayseriKırıkkaleKırklareliKırşehirKilisKocaeliKonyaKütahyaMalatyaManisaMardinMersinMuğlaMuşNevşehirNiğdeOrduOsmaniyeRizeSakaryaSamsunSiirtSinopSivasŞanlıurfaŞırnakTekirdağTokatTrabzonTunceliUşakVanYalovaYozgatZonguldak
Bayburt 25°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
25°C
Hafif Yağmurlu
Çar29°C
Per31°C
Cum25°C
Cts22°C

Aslandağı’nda yapılacak Bungalov Evler Bayburt’ta tatil turizmini artıracak

Aslandağı’nda yapılacak Bungalov Evler Bayburt’ta tatil turizmini artıracak
1 Temmuz 2024 09:36
A+
A-

Bayburt’ta yıllardır mesire alanı olarak kullanılan Aslan Dağına, Bayburt Valiliği tarafından bungalov evler yapılarak doğayla iç içe tatil turizminin potansiyelinin arttırılması hedefleniyor.

Çalışmaları yerinde inceleyen Bayburt Valisi Mustafa Eldivan bungalov evler projesiyle ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Göreve başladığım ilk günden itibaren sahip olduğu turizm potansiyeline inandığım Bayburt’un Kültür ve Turizm Destinasyonu olması için yaklaşık 1 yıldır üzerinde çalıştığımız bungalov evler projesini hayata geçiriyoruz. Bu proje tamamlandığında burası doğayla iç içe tatil yapmak isteyenlerin tercih ettiği bir yer olacaktır. İl Genel Meclis Başkanımız ve İl Özel İdaresi Genel Sekreterimizle çalışmaları sık aralıklarla yerinde inceliyoruz.”

Bungalov Ev Projesinin hayata geçirilmesi doğrultusunda başlatılan çalışmalardan dolayı, yaz sezonlarında piknik yapmak isteyenlerin gözde mekanlarından birisi olan Aslan Dağı Mesire Alanına giriş halka kapatılmış durumda.

 

YORUMLAR

  1. vatandaşdedi ki:

    Çok güzel düşünülmüş. Yalnız o bölgede yıllar önce mesire alanı ve hayvanat bahçesi vardı. Bunlarında projeye dahil edilerek yapılması gerekir.

  2. Ersin kobaldedi ki:

    Gençlerinize iş alanı açın iş alanı gençler hep gurbette

    1. Vatandaşdedi ki:

      ersin kobal bey, gençlere iş dediğin kadar bayburtun imar kirliliğine,çarpık yapılaşmaya ,talan ,tahribata karşı çık, yarın 1000 kişinin çalıştığı fabrikada olsa ne olacak, köy gibiyiz ,kentte imar,vizyon geleceği kurtarma adına bir şey yok… Önce şehir olalım..

  3. GÜRSEL KARAPINARdedi ki:

    Sayın Valimiz ilk atandığında, daha Bayburt’ta teşrif etmeden ilk şikayetçi olduğumuz yer ,Aslan dağı vilayet ormanı olmuştur.. Göreve başlayıp ilk ziyaret ettiği ,teşhisi koydu ve ilgisini hiç esirgemedi, bu projeyle Aslan dağını daha da cazip hale getirmiştir.. Şahsım ve benim gibi düşüneneler adına Sayın Valimiz Mustafa ELDİVAN bey’e sonsuz teşekkürlerimizi ,arz ediyorum.. Ricamız bu dağ böyle kalmamalı tepeler dahil , sırtı aşarak Kaba çayır (Berne) deresine kadar inmeli tamamen ormanlık alan olmalıdır.. Ali Haydar Öner bey başlattıysa, Mustafa Eldivan valimizde tamamlamalı , Bayburtluların gönlünde taht kurmalıdır. Selam ve saygılar.

  4. Yiğitdedi ki:

    Valiliğimiz çok güzel düşünmüş memleketimize hayırlı olsun, o bölgeye daha önce yapılan hizmetlerle birlikte Aslan dağı mesire alanları, hayvanat bahçesi ve tabiat parkı yeniden faaliyete geçirilip hizmete açılmalıdır.