Dolar32,7525
Euro35,0851
Altın2.450,67
BİST10.647,91
AdanaAdıyamanAfyonAğrıAksarayAmasyaAnkaraAntalyaArdahanArtvinAydınBalıkesirBartınBatmanBayburtBilecikBingölBitlisBoluBurdurBursaÇanakkaleÇankırıÇorumDenizliDiyarbakırDüzceEdirneElazığErzincanErzurumEskişehirGaziantepGiresunGümüşhaneHakkariHatayIğdırIspartaİstanbulİzmirK.MaraşKarabükKaramanKarsKastamonuKayseriKırıkkaleKırklareliKırşehirKilisKocaeliKonyaKütahyaMalatyaManisaMardinMersinMuğlaMuşNevşehirNiğdeOrduOsmaniyeRizeSakaryaSamsunSiirtSinopSivasŞanlıurfaŞırnakTekirdağTokatTrabzonTunceliUşakVanYalovaYozgatZonguldak
Bayburt 24°C
Yağmurlu
Bayburt
24°C
Yağmurlu
Paz19°C
Pts20°C
Sal24°C
Çar28°C

Beyzanur Akkuş Sırbistan’dan Avrupa Şampiyonu olarak döndü

Beyzanur Akkuş Sırbistan’dan Avrupa Şampiyonu olarak döndü
28 Haziran 2024 11:55 | Son Güncellenme: 28 Haziran 2024 13:50
A+
A-

Sırbistan’da 24-30 Haziran 2024 tarihleri arasında düzenlenen U17 Avrupa Güreş Şampiyonası’nda, 65 kilo kadınlar kategorisinde Türkiye’yi temsil eden Bayburt Belediyesi Tuğra Boks Spor Kulübü sporcusu Beyzanur Akkuş, finalde Rus rakibi Daria Frolova’yı 6-2 yenerek altın madalyaya ulaştı.

Sırbistan’ın Novi Sad şehrinde düzenlenen şampiyonada Akkuş final yolunda Çeyrek finalde Ukraynalı Konstantsia Sarbeia’yı 7-4 lük skorla saf dışı bırakırken yarı finalde ise Finlandiyalı Selma Pıhlaja’yı 7-0 lık skorla yendi.  Finalde karşılaştığı Rus Daria Frolova’yı 6-2’lik skorla yenen Akkuş, Avrupa Şampiyonluğuna ulaştı ve altın madalya almaya hak kazandı.  Akkuş şampiyonanın ardından yine Sırbistan’da düzenlenecek olan U20 Büyükler Avrupa Güreş Şampiyonası’nda da Türkiye’yi temsil edecek.

2017 yılında Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş tarafından kurulan Bayburt Belediyesi Tuğra Boks Spor Kulübü Beyzanur’un Avrupa Şampiyonluğu ile başarılarına bir yenisini daha ekledi.

Açıklama yapan Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş Beyzanur Akkuş’u tebrik ederek “Milli Sporcumuz Beyzanur Akkuş U17 Kadınlar Avrupa Şampiyonasında altın madalya alarak Bayburt’umuzun ve ülkemizin gururu olmuştur. Kendisini, ailesini ve antrenörlerini tebrik ediyorum. Bu tip başarılar Bayburt’umuzun salon sporları konusunda ne kadar ileri bir seviyede olduğunun ispatıdır. Özellikle Belediyemiz Tuğra Boks Spor Kulübü bu konuda çok mesafe kat etti. Boks ve güreş dalında milli takıma gönderdiğimiz sporcularımızın Türkiye Şampiyonaları ve Uluslararası Şampiyonalarda elde ettikleri başarılar bunun göstergesi. Ben bir kez daha sporcumuzu tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum.” İfadelerini kullandı.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.